dilluns, 26 de gener del 2009

Una alemanya: Cornelia Funke

Cornelia Funke és una escriptora alemana de literatura infantil i juvenil, nascuda el 10 de decembre de 1958 a Dorsten (Westfalia).

Després de graduar-se a la escola St. Ursula Grammar a Dorsten, Funke va obtindre un títol de educació teórica a Hamburg. De petita, ella volia ser astronauta. Pero el seu somni de veure les estrelles va acabar quan va veure que es necesitava entrenament militar. També va desitjar convertir-se en pilot o viure amb els pel-roja.

Posteriorment, va treballar tres anys com treballadora social per a nens desfavorits. Les històries d'aquests nens la van inspirar per a que escrigués i ilustrés les seves novel·les. Volia fer d'aquest món un lloc millor ajudant a altres. Després d'acabar un curs de il·lustració a la universidat d'Hamburg, va treballar com a disenyadora de jocs de taula i i·llustradora de contes infantils. Necesitaba escriure, dibuixar i disenyar. Abans de traslladar-se als Estats Units, Funke va treballar per al canal alemà ZDF, escribint guions en el programa Siebenstein. A maig del 2005 es va trasllatdar a Los Ángeles amb el seu marit, Ralf, i els seus fills, Ana (nascuda el 1990, que llegia tots els seus llibres abans de la publicació) i Ben (nascut al 1995).

Ha escrit moltíssims llibres, però aqui parlarem dels quatre més importants i coneguts:

El seu llibre El senyor dels lladres va ser adaptada al cine a l'any 2006 amb el nom de El Príncep dels Lladres

Però el més important dels seus treballs és la trilogia del món de tinta, la qual consta de Cor de tinta, Sang de tinta i Mort de tinta

Image and video hosting by TinyPic

Aquesta trilogia narra la història de Meggie i el seu pare, els quals tenen el poder d'extreure dels llibres tot allò que llegeixen en veu alta. Ells, juntament amb Elinor (la tieta de Meggie) i Dit de Pols, (el joglar que Mo va treure anteriorment d'un llibre) viuran un munt d'aventures per vencer al malvat Capricorn, un altre personatge del llibre de Dit de Pols que va ser portat al món real per equivocació. Alhora, també coneixeran a un munt de personatges (bons i dolents) i fins i tot retrobaran a Resa, la mare de Meggie, la qual va ser traslladada al món del llibre per equivocació.
A les segona i tercera entrades, el viatge és a l'interior del llibre d'on prové Dit de Pols, i amb ell, un nou munt de perills i aventures.

L'escriptora, que ja ha venut sis milions de llibres, ha estat anomenada la "Rowling alemanya".

També s'ha anunciat que el primer volum de la trilogia arribarà a la pantalla gran de la mà del director Ian Softley i de la productora Newline Cinema, la mateixa que va produir El senyor dels anells, i comptarà amb Bendan Fraser (La Momia), Helen Mirren (La Reina) i Eliza Bennett, entre altres. Aquesta ja s'ha estrenat a Estats Units i s'estrenarà a la pròxima primavera a Espanya.


De moment, aqui us deixo el trailer:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada