dilluns, 26 de gener del 2009

Una nord-americana: Stephenie Meyer

«Hi ha tres coses de les quals estic completament segura. Primera, l'Edward és un vampir. Segona, una part d'ell es mor per beure la meva sang. I tercera, estic perdudament enamorada d'ell».

Aquest seria un petit resum de les històries creades per Stephenie Meyer que ha captivat a molts joves arreu del món amb les novel·les Crepúscle, Lluna nova, Eclipse i A trenc d'alba.

Stephenie Meyer, l'escriptora d'aquesta important saga, ve néixer el 24 de decembre de 1973 a Connecticut, Estats Units. Meyer es la segona de tres germanes y tres germans, i va créixer a Phoenix, Aritzona.
Va estudiar a la Universidat Brigham Young a Provo, Utah, on es va graduar en Literatura Anglesa. Va conéixer al seu marit Christian "Pancho" quan vivía a Arizona i es van casar al 1994; tenen tres fills: en Gabe, en Seth, i l'Eli.

Meyer diu que se li va ocorrer la idea de la saga mitjaçant un somni del 2 de juny de 2003, la transcripció de lo que es ara el capítol 13 del llibre. Després d' escriure i editar la novela, va firmar un contracte de tres llibres amb la casa editorial Little, Brown and Company.

La publicació de la seva primera novel·la, Crepuscle, traduïda ja a més de 20 idiomes i número un en les llistes de vendes, la va perfilar com una de les autores més prometedores de la nova narrativa fantàstica americana. La segona i tercera parts de la saga van ser la seva consolidació: Lluna Nova també va assolir el número un de vendes i Eclipsi (que en porta més de 1.000.000 d'exemplars venuts en EE.UU.) va destronar Harry Potter en les llistes la mateixa setmana de la seva aparició.
El passat 8 d'octubre de 2008, va sortir a la venda en castellà i català la 4a i última entrega de la serie: A trenc d'alba.

Image and video hosting by TinyPic

L'autora també tenia pensat escriure un nou llibre, Sol de mitjanit el qual havia d'explicar la història de Crepuscle desde el punt de vista de l'Edwart. Però degut a la filtració il·legal a internet d'una gran part de l'obra, el projecte va quedar suspés.

L'autora també va escriure una de les cinc històries fantàstiques del llibre Nits de ball a l'infern .

A més, l'autora també té una novel·la acabada The Host la qual només està disponible en anglès.

Cinematogràficament, es pot dir que ja està estrenada la pel·lícula basada amb el primer llibre de la saga Crepuscle, la qual està protagonitzada per Robert Pattinson (famós per interpretar a Cedric Diggory a Harry Potter i el calze de foc) i Kristen Stewart:

Personalment, he vist la pel·lícula i crec que està força ben adaptada, tot i que no la recomano a ningú que no s'hagi llegit el llibre. Aqui us deixo el tràiler:







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada